Hema & Daryl, Singapore

Cum fotografiezi fericirea, când fericirea abia dacă o poți explica în cuvinte? Păi, cam așa:

În imaginea lui, care o sărută pe frunte, cu recunoștință. Poate pentru că a spus Da, poate pentru că înainte să-i spună Da i-a fost cea mai buna prietenă. Și felul în care ea îl strânge în brațe, cu forță. Poate pentru că i-a lipsit o viață până acum, poate pentru că e entuziasmată pentru viața ce urmează.

În mozaicul de pantofi de la ușă care spune că familia e acolo. Mâinile neobosite ale lui și ale prietenilor, care în loc să doarmă fac buchete, aranjamente și spun povești. Sala plină nu doar de ei, dar și cu spiritul lor, în detaliile de care nu ne-au spus, dar prin care i-am recunoscut. În lacrimile lui, când a văzut-o, în lacrimile ei, când i-a văzut lacrimile, în căldura dintre ei, care a luminat cadrele.

 Fericirea e istoria scrisă în penumbră, prin geamul din spate al Beetle-ului. Te face să te simți ca un intrus și zâmbești pentru tine, iar ei vor zâmbi și ei când fericirea din clipa aceea le va aminti de părinții lui, ce s-au căsătorit în aceeași mașină.

Și după fiecare declanșare, respirăm ușurați, pentru că te temi să nu sperii sentimentul ăla frumos de intimitate și trăire. Te deghizezi în lumină, sau în umbre, așa încât în lumea lor să rămână doar ei și sentimentele lor. Iar când plâng, prin lacrimi își spun povești unul altuia, când râd, râd cu întreaga inimă, ca în diminețile leneșe din vacanțe.

Fericirea în imagini e cumva ca pielea de găină a fotografului: nu o vezi concret, pentru că imaginile sunt clare, neturburate și nemișcate, dar o intuiești, pentru că te fac să simți același lucru.

Și în cele din urmă, când s-a așezat liniștea și ne-am retras și noi, ne-am zâmbit, ne-am sărutat și ne-am ținut în brațe. Pentru că așa fotografiezi fericirea: o simți. E în jur, radiază din imaginile surprinse și ești recunoscător că i-ai fost martor, ca să-i spui povestea.

Clipe trăite de Hema și Daryl, imaginate și surprinse de Andra & Marius Dragan

Simțite și transpuse în poveste de Cătălina în cuvinte

One thought on “Hema & Daryl, Singapore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *